Ja, Vi Elsker Palolem.

To og en halv time fra Assonora ligger en strand kalt Palolem. Denne helgen dro femten stykker fra Green Lion nedover for å slappe av. Jeg har bare en ting å si, vi elsker Palolem Beach! For det første så var det ikke en eneste russer der, som vil si at vi ikke ble snakket russisk til fra russere, og vi ble ikke forvekslet for å være russere heller. Palolem hadde allerede fått ti plusspoeng fra meg. Men rekken av positive overraskelser stoppet ikke her. Gjestehuset vi lå på var rent, og sengen var myk. Det var en tre minutters spasertur til stranden, og på stranden var det ingen intense indere som skulle ta deg på føttene mens de tilbyr massasje. Sanden var hvit og havet var blått. Bølgene var roligere her og Beach Shackene holdt seg unna indisk trancemusikk på et usedvanlig høyt nivå. Her gikk det i rolige instrumentale låter, så man følte seg ekstra avslappet.
DSC00981DSC00995

Fredag kveld spiste vi på en restaurant som het Crunsh, og jeg gikk for Chicken Malai Kebab og en lokal Kingfisher. Vi satt på restauranten i flere timer og ble kjent med de nye frivillige som nettopp var ferdige med sin introduksjonsuke.
DSC00985 DSC00989Palolem var rett og slett så bra at Mari og jeg bestemt oss for å dra tilbake om to uker, det vil si min siste helg i India. Tiden flyr! Vi gikk langs hele stranden for å finne en fin strandhytte vi vil leie, og vi har allerede bestemt oss. Lørdag kveld hadde vi lyst til å sjekke ut noe som heter Silent Disco. Palolem er kjent for denne typen clubbing, og du finner ikke et slikt utested i Norge. Alle gjestene får utdelt et headset ved inngangen som de må bruke hele kvelden. Headsetet har tre kanaler med musikk, en for housemusic, en for litt mer progressiv musikk og en for blues. Headsetet har en lampe som lyser fargen på musikkanalen slik at andre som hører på den samme kanalen kan komme bort og danse med deg. Så inne på utestedet er det helt stille, men alle gjestene danser rundt. Grunnen til at de har et så spesielt utested er fordi, i Palolem er det en spesiell lov som sier at det ikke er tillatt å spille høy musikk etter klokken elleve om kvelden. Vi gledet oss til å sjekke ut dette stedet, men da de norske kom til inngangen fikk de beskjed om at pengene deres var falske. Pengene de hadde tatt ut på hotellet vi bodde på. Så da ble det ikke noe Silent Disco på oss. Mari og jeg får prøve det om to uker når vi skal dit igjen. Søndag kveld spiste vi middag på stranden og så på solnedgangen. En fin avslutning på helgen.
DSC01018Mandag morgen var det tid for hverdag igjen, og etter fem uker i slummen bestemte jeg meg for å bytte til Women Shelter. Det er virkelig et valg jeg er fornøyd med. Det er en veldig fin og avslappet atmosfære der, og kvinnene og jentene er i så godt humør til tross for hva de har opplevd. I dag hadde skolene helligdag så døtrene til noen av kvinnene var der også. Vi perlet, laget armebånd og øreringer. Vi måtte hjelpe dem, og når vi drar sier de alltid «Thank you Didi, Good bye Didi, See you tomorrow Didi!» Kvinnesenteret er favorittprosjektet mitt hittil!

Reklame
Standard

2 kommentarer om “Ja, Vi Elsker Palolem.

  1. Therese sier:

    Bildene er som tatt ut av et postkort jo! Jeg gir de alle terningkast 6.
    Stå på de siste to ukene, gleder meg til du kommer hjem nå. Du vil jo til å bli en real beach babe her hjemme. Lett at du vil trollbinde alle nordmenn med silent disco og indiske dansemoves :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s