Gleden av å glede andre.

Vi ble møtt av stivpyntede slumbarn på torsdag ettermiddag. De hadde i hvertfall tatt på seg det fineste og reneste tøyet de hadde. Stranden sto nemlig for tur, og det var ikke noe de hadde mulighet til å gjøre ofte. De gangene barna i slummen får dra på stranden er når Green Lion leier inn buss og tar med seg hele røkla på tur. Da bussen kom løp de hylende og skrikende mot den. Bussturen var nemlig like interessant som selve strandopplevelsen. Med Lungi Dance og annen Bollywoodmusikk på sterioen var barna i fyr og flamme. De sang høy og danset mellom bussetene. Bussen hadde retning mot Anjuna, noe jeg likte dårlig. Anjuna er en strand fylt med russere og turisme. Med andre ord, det passer ikke å ta med seg tredve unger dit.

Da vi ankom stranden ble vi møtt av høye og sterke bølger, typisk Anjuna. Nå måtte vi passe på at barna ikke gikk for langt ut og ble tatt av bølgene. Det skulle vise seg å ikke bli noe problem. Det var bare de eldste barna som turte å bevege seg ut i farvannet. De små vasset litt, så løp de opp i strandkanten så fort det kom en bølge. I tillegg viste det seg at noen av barna var litt redd for vannet, og det er kanskje ikke så rart når de er så sjeldent ved sjøen. Da måtte vi støtte de, og gjøre så de fikk en trygghetsfølelse.
DSC01105DSC01106-001DSC01099-001
Da vi kom tilbake til slummen for å levere barna sto politiet og ventet. De var der for å passe på at barna kom seg trygt hjem. Michael fortalte at det var fordi kidnapping var et stort problem i slummen. Russere og rike indere kom til slummen og tok med seg jenter for å bruke dem til trafficking. Enten de ble solgt som slaver eller for å utnytte dem seksuelt. Det at noen av de søte små jentene vi har tilbragt masse tid sammen med de siste ukene, kanskje en dag blir utnyttet i forbindelse med trafficking var helt forferdelig å høre. Også med tanke på at jentene ikke er eldre enn 12 år, men de fleste er ikke mer enn seks år. Jeg håper virkelig å se de samme jentene når jeg kommer tilbake om tre år, og jeg vil ikke høre at noen av dem har forsvunnet på grunn av kidnapping.

DSC01102DSC01107

 

Reklame
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s