No, To Suicide! Yes, To Life!

DSC01035COOJ er en indisk organisasjon som jobber for å hindre mennesker fra å ta selvmord. Torsdag forrige uke dro Kristine, Larissa, Mari og jeg på et møte med COOJ. Møtet forgikk på et dagsenter for pasienter med Schizofreni, Bipolar lidelse eller et form for handicap. Her ble vi fortalt at på mandag 10. februar skulle holde et arrangement i Panjim som handlet om å hindre selvmord blant mennesker som sliter med stress, er depressive eller generelt mennesker som er suicidale. Vi dro til Panjim etter lunsj, og vi var alle iført gule te-skjorter. Før folk begynte å komme måtte vi først gjøre litt praktiske forberedelser. Stoler måtte settes på plass, og plakater måtte henges opp. I tillegg ble vi sendt rundt i Panjim by for å dele ut flyers. I India er tydeligvis folk veldig interessert i flyers. De stilte spørsmål vi ikke kunne svare på, og de lovet oss å komme. Mari og jeg ble plassert på en Workshop der du kunne måle intelligensen din. Vi fikk ansvar for puslespillene og siden ingen ville pusle, endte vi opp med å pusle dem selv.
DSC01031DSC01026Vi satt på standen i fire timer, og etter det satt vi sammen med de andre frivillige og hørte på et live band som spilte. COOJ hadde også leid inn en Zumbainstruktør, og det var ikke den typen Zumba du danser på Elixia. Dette var mer Bollywood inspirert Zumba, enn brasiliansk rumperisting. Dansingen var hvertfall veldig gøy å se på ettersom Michael og Mandip, våre koordinatorer, var ivrige på å svinge trebeinet. Organisasjonen vi hjalp satt også opp et lite tre der folk kunne skrive en liten hilsen på en lapp, og deretter henge den på treet. Hilsenen man skrev kunne være til en som hadde tenkt på å ta selvmord, en som har mistet livet eller tatt selvmord, eller man kunne skrive en hilsen om å bekjempe selvmord.
DSC01044 DSC01040På slutten av kvelden gikk vi rundt og solgte gule ballonger. Gul er fargen som symboliserer lykke, og den brukes i kampen mot selvmord. Disse ballongene skulle slippes opp i luften samtidig under en liten minnestund. Dette var en sterk opplevelse, og det var flere av deltakerne, arrangørene og gjestene som ikke klarte å holde tårene tilbake.
DSC01045

 

Reklame
Standard

En kommentar om “No, To Suicide! Yes, To Life!

  1. Vigdis Schaathun sier:

    Hei, Kristine ! Og jeg som trodde du hadde sett det meste ??? så bra at du valgte ny gruppe og at du fremdeles ser nye ting. Glad for at du ser hvordan diskotecene er også.Håper dere gjør alvor av ny tur til strandhyttene og ferieliv. Ganske underlig med musikk på øret og ikke i lokalet.Du vet selvfølgelig at selvmordstatistikken er høy i Norge også. Flott med de gule ballongene ! Nå må du bare ta med deg det du kan av opplevelser også er det veldig mange som gleder seg til du kommer hjem !! Du har vært kjempeflink til å dele opplevelser for sånn treig gammel tante som ikke er på face. takk u

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s